wwAlmelo
 
Almelo, 17 december 2021
Dichtwedstrijd 2022
 
Beste dichter,
 
het allerbeste is nog altijd rustig blijven
 
is de zin, die Dorine Wiersma bedacht heeft voor de 26e Willem Wilmink Dichtwedstrijd. De gastdichter van 2021, Mylou Frencken, heeft Dorine Wiersma gevraagd als gastdichter voor 2022. 
Vorig jaar heeft u een gedicht ingestuurd met de zin: “jij komt bij me binnen”
 
Helaas hebben we toen voor de 2e keer de feestelijke prijsuitreiking in de Bibliotheek Almelo moeten annuleren en de winnaars via film bekend moeten maken. Toch zijn we blij dat we nu in nog steeds deze vreemde periode, de dichtwedstrijd wel kunnen starten, en dichters misschien juist extra stimuleert om een gedicht in te sturen. 
Op dit moment gaan we er vanuit dat deze feestelijke middag op zondagmiddag 13 maart 2022 wel door kan gaan. Hopelijk hebben de meeste mensen hun boosterprik dan gehad en zijn de besmettingen weer flink gedaald.
 
Wij hopen ook deze editie weer een inzending van u te mogen ontvangen, zodat de Willem Wilmink Dichtwedstrijd 2022 ook dit keer een succes wordt. De bedachte regel moet er letterlijk en ongewijzigd in voor komen, in het begin, aan het eind, of ergens middenin. Bovendien mag de zin niet enkel als titel worden toegepast, maar deze moet onderdeel zijn van het gedicht. Er kan slechts één gedicht ingezonden worden. 
 
U kunt dit tot en met zondag 27 februari 2022 sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Bibliotheek Almelo, Postbus 189, 7600 AD  Almelo.
Door het insturen van een gedicht geeft u toestemming tot publicatie of voordracht tijdens de prijsuitreiking. 
 
Over Dorine Wiersma
Dorine Wiersma (Harderwijk, 1967) studeerde aan het conservatorium klassiek gitaar. Zij schreef veel teksten en muziek voor andere artiesten. Vanaf 1999 vormde ze met Barbara Tiggeler het duo “De Doos”. In 2003 stond ze als soliste in de finale op het Leids cabaretfestival. En in 2009 ontving ze de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen, een anti-ode aan Heleen van Royen. Met Mylou Frencken maakte en speelde ze de voorstelling “Waagstukken”.
 
Met vriendelijke groet,
 
Ellen Lamberts
Bibliotheek Almelo
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

DoekDat doek met de man met de helm

Hoe vaak heb ik daarvan genoten!

Beschouw elk detail en bedwelm

Van Rembrandt, een schilder met kloten

 

De man met de helm op dat doek

Hij doet mij het hoofd vaak ontbloten

Het is nog eens andere koek

Dan Appel die aan loopt te kloten

 

De helm op dat doek met die man!

Het goud blinkt als zonovergoten

Geen Pollock of Jorn die dat kan:

Zij helpen de kunst naar de kloten