Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft





Neem karper, schelvis, wijting, brasem, heek
Een eitje, peper, suiker, matsemeel
Mix alles, laat de vis een beetje heel
Draai balletjes, voldoende voor een week

Stop graten, vellen, koppen in een pot
Met mierikswortel, ui en gelatine
Ja, zelfs de goj in Mokum en mediene
Weet: deze vissaus is “extremely hot”

De ballen stoven langzaam in het nat
Met wortel om ze later te garneren
Koel alles daarna snel voor het serveren:
Het beste voorgerecht op de sjabbat

L’chaim brider, drink toch met me mee
De fisch zwemt in de Zee van Chardonnay

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Als muziek

 

 

         Laat de woorden helder klinken

Resoneren als muziek,

Laat ze stralen, laat ze blinken

Door de juiste verstechniek

 

Geef de oren wat te drinken

Door te rijmen, door ritmiek,

Laat dat wat je zegt bezinken

In het hart van jouw publiek.

 

Wie gedachten kan verklanken

In een muzikaal gedicht

Zal men enthousiast bedanken

 

Want hij maakt het leven licht

Laat ons dansen op de planken,

Brengt een lach op ons gezicht.

 

Geschreven ter gelegenheid van de 14e gedichtendag,