Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft

Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: receptgedicht

receptgedicht 05 juni 2011 18:31 #1

  • B.J. Hoogland
  • B.J. Hoogland's Profielfoto
  • Offline
  • Forumgod
  • Berichten: 2233
  • Ontvangen bedankjes 1112
Duitse taugé waarschijnlijk bron EHEC-uitbraak

Taugé van een Nedersaksische teler is waarschijnlijk de bron van de uitbraak van de EHEC-bacterie die in Duitsland en Zweden al 22 levens eiste. Dat heeft het Nedersaksische ministerie van landbouw vandaag bekendgemaakt.


Taugé salade

500 gr taugé.
2 eetl soja.
1 theel suiker.
Paar druppels sesamolie

Taugé even blancheren en meteen op een schaal leggen.
Mengsel van suiker, soja en sesamolie er door heen schudden; laten afkoelen.

Variatie: taugé bedekken met reepjes kip of ham.

-/-

Voor mij nu geen tomaten of komkommer
Het wordt weer tijd voor Indonesisch fris
Dus vlieg ik naar de toko op mijn brommer

En haal, naast kruiden, rijst, gedroogde vis
Een verse bak taugé, zó uit de kassen
Wat zal het worden: manis of pedis?

Dat koken? Ach, waarom zou je ze wassen
De saus er door en dan begint de pret
Nee, niemand hoeft voor ziektes op te passen

Nu, uren na de maaltijd, lees ik net
‘Aus Niedersachsen’ op het etiket
Verba volant, scripta manent.
Laatst bewerkt: 06 juni 2011 06:37 door B.J. Hoogland.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.122 seconden

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Briefkaart uit België



"Zie deze dieren eens!
Hoe paradijselijk!
Coëxisterend
Is heel de natuur!"

"Knap! Maar jouw truc met dat
Piemelverhullende
Struikgewas wordt
Wel wat saai op de duur"