Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Onderwerp: Prijs de Poezie

Prijs de Poezie 06 nov 2019 10:35 #1

  • inge
  • inge's Profielfoto
  • Offline
  • Redactielid
  • Redactielid Het Vrije Vers
  • Berichten: 153
  • Ontvangen bedankjes 180


Zoals de meeste Hvv-ers wel zullen weten: de befaamde Turing Gedichtenwedstrijd is niet meer.
Daarvoor in de plaats hebben we nu, met een wervende naam in imperatief, de Prijs de Poëzie die met deze affiche aan de weg timmert. De organisatie is kennelijk al in sinterklaasstemming, getuige de ingenieuze, rijkrijmende regel Hoe het ook zei, zet je angsten opzij. Wow! Als daaruit geen welwillende houding ten opzichte van gebonden versvormen spreekt! Meedoen dus, al zou dat alleen maar zijn om te tonen dat gebonden verzen en light verse anno 2019 leven. Bevrijd de poëzie van haar vormloosheid!

De regels op een rij
- Iedereen die 16 jaar of ouder is kan deelnemen aan de wedstrijd. Het hebben van de Nederlandse nationaliteit is geen vereiste. In Nederland of België wonen is evenmin verplicht.
- De maximale lengte van een gedicht is 40 regels, inclusief witregels, exclusief titel. Er is geen minimale lengte en er zijn geen beperkingen aan thematiek of stijl.
- Gedichten mogen niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven, ook niet digitaal. Publicatie op een persoonlijke pagina of blog valt niet onder publicatie in eigen beheer. Gedichten die op schrijfwebsites zijn gepubliceerd, door de dichter zelf, zonder tussenkomst van een uitgever of redacteur, mogen ook worden ingezonden.
- Gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn.
- Het copyright op de gedichten berust bij de auteurs. De deelnemende gedichten mogen tot de prijsuitreiking niet gepubliceerd worden. Na de prijsuitreiking vervalt deze voorwaarde.
Deelname
Per ingezonden gedicht wordt een bedrag van € 5,00 (incl. BTW) gevraagd voor deelname. De sluitingsdatum van inzendtermijn is 20 december 2019.
Beoordeling
De beoordeling vindt plaats in drie rondes. In alle rondes blijf je als deelnemer anoniem voor de (voor-)juryleden. Een pseudoniem kiezen is niet nodig, maar mag wel. Een auteur kan niet meer dan één prijs winnen, hoewel er wel meerdere gedichten van dezelfde auteur in de Top 100 kunnen staan.
MELD JE AAN
1. Ga naar de website: www.prijsdepoezie.nl/de-gedichtenwedstr…/…/inloggen/
2. Maak een account aan.
3. Na het indienen van je gedicht(en) krijg je eerst een overzicht te zien van je inzendingen en je persoonlijke gegevens. Klopt alles? Kies dan Betalen.
4. Zodra de betaling is geaccepteerd, doet je gedicht mee aan de wedstrijd. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
Laatst bewerkt: 06 nov 2019 11:06 door Inge Boulonois.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Bedankt door: Wim Meyles, Bart Adjudant
Tijd voor maken pagina: 0.102 seconden

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Driekvariant 4Niemand kan zich nog vergissen ...
Machinist, als u dit hoort:
zorgt u wel dat 'Driek van Wissen'
keurig in het ritme spoort?