Ik ben met een receptentic behept
Nadat ik een historisch kookboek las
Dat van het lang vergeten spreugmoes rept:
U neemt een beurse spreug, net niet verlept
Wat verse stengels van de rammenas
 
U voegt dat bij een rijpe kalebas
Waar u wat alg en eendenkroos bij schept
Als u dat mengt met natte turf en as
En wortels toevoegt van het wollegras
Heeft u het spreugmoes volgens oud recept
 
Ik heb uw eetlust nu misschien bedorven
Maar stel u wel meteen ook weer gerust
Net als de brank, de loerepoot en frust
Is ook de spreug al eeuwen uitgestorven
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Felicitatievers

Het feit dat hij het startsein heeft gegeven
Van deze o zo populaire site
Waarvoor veel dichters van het type ‘light’
Hun hecht gecomponeerde verzen schreven

Daarop wordt heden hier het glas geheven
Gevuld met wijn of bier of Black & White
(of voor geheelonthouders desnoods Sprite)
Opdat Het Vrije Vers nog lang zal leven.

We drinken met zijn allen op Quirien
(Afkomstig uit het Limburgs lustoord Haelen)
Die deze site het licht heeft laten zien

Opdat uiteindelijk zal zegepralen
Het vers geschreven in een vast stramien
En inspiratie op ons neer blijft dalen.