drsp trofee rechtenvrijkl

Verheugend nieuws!
 
Vele jaren lang was Ivo de Wijs de kroonprins van ons aller Czaar Drs. P. Al vanaf het Humor Festival in Heist werkten zij samen in uiterst originele en veelal dolzinnige optredens en raakten zij nauw bevriend. Ivo stelde diverse bundels met de liedteksten van Drs. P samen, waaronder Tante Constance en Tante Mathilde, het eerste deel in de fameuze Pluche-reeks. Samen leerden Heinz en Ivo hun volk een creatiever omgang met de Nederlandse taal, via de illustere rubriek Het Rijmschap in het blad Onze Taal, die uiteindelijk culmineerde in de uitgave van twee monumentale boeken.
 
Het bestuur van het Heen- en Weerschap, tevens de jury van de Drs. P Trofee, is van mening dat Ivo de Wijs een bijzondere erkenning verdient voor alles wat hij voor Drs. P en vooral voor de Nederlandse taal in al haar flonkerende facetten heeft gedaan. Bestuursleden van Het Heen- en Weerschap zijn uiteraard uitgesloten van het winnen van een Drs. P Trofee waaraan een geldbedrag verbonden is. Daarom kreeg Ivo de Wijs een Drs. P Ere Trofee.
 
De redactie van Het vrije vers feliciteert Ivo uitbundig met deze welverdiende onderscheiding!
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Een feestelijk tintje

Hylke Veenstra uit Assen stuurde ons dit en vertelde dat het afgelopen maandag tijdens een vrijgezellenavond in Amsterdam in een hoofdstedelijk bordeel aan hem en zijn vrienden werd uitgereikt ter verhoging van de feestvreugde. Het verheugt ons dat ook in deze kringen, door de doctorandus menigmaal bezongen, zijn 90e verjaardag niet ongemerkt voorbij is gegaan.