doordewolfgeverfd
 
Zojuist van de drukker:  Door de wolf geverfd, een schitterende hardcover vol korte diergedichten van de bekende dichter, liedschrijver, componist en zanger Rikkert Zuiderveld (1947)! Ruim veertig jaar zit Zuiderveld al in het vak maar aan productiviteit en professionaliteit heeft hij nog niets ingeboet. Integendeel. 
 
In 2023 won hij het Nederlands kampioen Lightversedichten in Emmen. In hetzelfde jaar werd ook Elke dag vers. 365 liedjes, gedichten en meer gepubliceerd. Daarin was het aantal trijntje fops beperkt. In de inleiding ervan stond reeds vermeld dat die diergedichten als appetizer fungeerden voor een nieuwe hoofdmaaltijd: een boek vol smakelijke diergedichten. En dat boek is nu dus verschenen.  
 
Dat het een zeer bijzondere uitgave is, komt ook doordat het geïllustreerd is door niemand minder dan de geliefde Nederlandse kunstenaar en illustrator Marius van Dokkum. In Van Dokkums werk is, evenals in dat van Zuiderveld, vaak milde maatschappijkritiek aanwezig en wordt een (lach)spiegel voorgehouden. 
 
De must-have Door de wolf geverfd herbergt ruim vierhonderd humoristische, licht verteerbare verzen. Er staan zo'n vijftig verrassende en toch ook vaak herkenbare afbeeldingen in. Het boek laat zien hoezeer de bonte, soms dwaze dierenwereld een afspiegeling vormt van die van mensen.
 
Als voorproefje het vers ‘Schaap’ waaraan de bundeltitel is ontleend.
 
Er loopt een schaap in wolfskledij
ontspannen op de Drentse hei.
Het diertje dat, aldus vermomd,
met grote zekerheid voorkomt
dat het door wolventanden sterft,
is blijkbaar door de wolf geverfd.
 
Pas in september vindt de presentatie plaats in het Marius van Dokkum Museum te Harderwijk, maar het boek is nu al verkrijgbaar, niet alleen als hardcover maar ook als e-boek! 
 
Rikkert Zuiderveld: Door de wolf geverfd 
Ark Media (2024), 208 pagina’s 
IBAN  9789033804373 
E-book € 14,38, Hardcover € 22,99
 
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief

Hoop

hoop
Foto van tv, IB
 
Daar zijn ze weer, De Jonge, de premier
De tolk met haar droefgeestige gebaren
Ze willen wel, maar ja, het OMT…
Meer hoop biedt Jacquelien aan kassa twee
Zij vraagt of ik voor knuffels wens te sparen