Het vrije vers

Bevrijd van vormloosheid

Omdat light verse lééft

WWlogoAangepast 340x96
 
Voor de 25e keer organiseert Bibliotheek Almelo de jaarlijkse dichtwedstrijd naar aanleiding van een gegeven regel door een gastdichter. Dit keer is deze regel  bedacht door Mylou Frencken: 
 
jij komt bij me binnen
 
De regel moet letterlijk en ongewijzigd in ingezonden gedichten voorkomen, in het begin, aan het eind of ergens middenin. Bovendien mag de zin niet enkel als titel worden toegepast maar moet onderdeel zijn van het gedicht. Er kan slechts één gedicht per persoon ingezonden worden. 
Insturen kan t/m zondag 7 maart 2021 naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Bibliotheek Almelo, Postbus 189, 7600 AD  Almelo.
 
Door het insturen van een gedicht geeft u toestemming tot publicatie of voordracht tijdens de prijsuitreiking die gepland is op zondag 21 maart 2021. Voorlopig wordt er vanuitgegaan dat de uitreiking op de gebruikelijke feestelijke wijze in de bibliotheek van Almelo kan plaatsvinden. 
 
Over Mylou Frencken
Mylou is geboren in 1966 in Amsterdam en groeide op in Haarlem, waar ze nog steeds woont. In 1991 studeerde ze aan de Academie voor Kleinkunst. Ze won in dit jaar ook de persoonlijkheidsprijs op het Camerettenfestival.
Naast het schrijven van liedteksten zingt en acteert Frencken. Haar grootste talent is het betere Nederlandse lied. Daarnaast doet ze ook presentatiewerk, schrijft ze columns en is ze de zingende barvrouw in de televisiequiz Met het mes op tafel. In 2009 schreef ze het boek Zonder Bert en in 2017 kwam haar boek Leven in het lied uit.
https://www.bibliotheekalmelo.nl/lokale-content/150-banners/825-ww-8
 

Log in

Gebruikersnaam en wachtwoord:

Zoeken

Forum Recent

Uit het archief